Giftlinjen søger sygeplejerske til landsdækkende forgiftningsrådgivning

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kan du lide at gå på opdagelse og udfordre dig selv? Og er du parat til at tilegne dig ny viden om forgiftninger? Som sygeplejerske i Giftlinjen får du et alsidigt job, hvor du skal rådgive om alle slags forgiftninger, lige fra rusmidler og fejlmedicineringer til svampe og hugormebid.

Giftlinjen, der holder til på Bispebjerg Hospital, er en unik arbejdsplads med telefonservice døgnet rundt. Sammen med dygtige kolleger vil din primære funktion være forgiftningsrådgivning, herunder risikovurdering og behandlingsråd til sundhedsfaglige kolleger og borgere fra hele landet, inklusive Grønland og Færøerne. Aktuelt håndterer Giftlinjen 39.000 opkald årligt.

Om Giftlinjen
Giftlinjen er et tværfagligt samarbejdende afsnit med deltagelse af Anæstesiologisk afdeling Z (Z), Arbejds- og miljømedicinsk Afdeling (AMED) og Klinisk farmakologisk Afdeling (KFA). Rådgivningen er bemandet med 13 særligt uddannede sygeplejersker, der varetager selve telefonrådgivningen. 21 læger fra de tre afdelinger er tilknyttet Giftlinjen.

Den daglige ledelse varetages af Giftlinjens oversygeplejerske og den faglige ledelse er et samarbejde mellem oversygeplejersken og en områdeansvarlig overlæge fra hver af de samarbejdende afdelinger: Z, KFA og AMED.

Vi tilbyder
En hyggelig arbejdsplads med godt kollegialt sammenhold. Vi sætter pris på personlige kompetencer som åbenhed, nysgerrighed og god humor. Der er en høj faglighed, hvor vi arbejder evidensbaseret og konstant stræber efter nyeste viden og behandlingsmuligheder indenfor toksikologi/forgiftninger. Du vil i stillingen have mulighed for faglig fordybelse, som er en nødvendighed i forhold til at give den bedst mulige rådgivning til såvel sundhedspersonale, som borgere.

Derudover får du:

  • Tre måneders introduktion med sidemandsoplæring
  • Mentorordning med to tilknyttede forgiftningsrådgivere
  • Toksikologikursus
  • Mulighed for deltagelse i projektarbejde, undervisning mm.
Kvalifikationer

  • Du skal have mindst tre års erfaring som sygeplejerske - gerne indenfor akutte eller intensive specialer
  • Let ved at sætte dig ind i nye instrukser og arbejdsgange
  • Flair for farmakologi
  • Evne til at fordybe dig i de enkelte forgiftninger, med henblik på optimal rådgivning
  • Evne til at fungere effektivt i en travl hverdag
  • Være en god kommunikator såvel mundtlig og skriftligt
  • Beherske engelsk på brugerniveau
Arbejdstid
Arbejdstiden er 32-37 timer pr. uge i blandede vagter. Dette inkluderer 2-3 nattevagter pr. måned. Der er ca. 10 vagter pr. måned (inklusive weekend) og der er weekendvagt hver 2.-3. uge.

Eksempel på en formiddag i Giftlinjen:
Ida, Jens og Sofie møder kl. 7.30 og afløser Tine, der har haft nattevagt. Tine fortæller at nattevagten har været rimelig rolig bortset fra en blandingsforgiftning, som har fyldt meget i vagten. En ung fyr har indtaget Tradolan, Xanax, cocain og benzodiazepin - alt sammen erhvervet på det sorte marked. Den unge fyr er nu indlagt på Intensiv afsnit, intuberet og i kritisk tilstand. Sagen er givet videre til Giftlinjens bagvagt.

Ida besvarer opkald fra en pædagog i en skovbørnehave. Fire af børnene har i et ubevogtet øjeblik smagt på nogle bær og klager nu over mavesmerter.

En fortvivlet far ringer om sin søn, der i går var i byen. Sønnen fortæller at han efter få genstande pludselig føler sig svimmel, utilpas og træt. Han kan ikke huske, hvordan han er kommet hjem, og er nu bange for at nogen har puttet noget i hans drink.

Jens taler med en læge, der har en 14-årig pige i sin praksis. Hun har indtaget omkring 30 paracetamol i suicidal øjemed.

Sofie arbejder på et projekt vedrørende forebyggelse af fejlmedicinering.

Kl. 11:30 er der konference med deltagelse af Giftlinjens tilknyttede læger og forgiftningsrådgiverne. Nogle af døgnets sager bliver gennemgået og der bliver givet faglig feedback på den rådgivning, der er givet.

Senere på dagen vil der være undervisning i Hugormebid.


Er du interesseret i at vide mere?
Ring gerne og få en uforpligtende snak om jobbet. Du er også velkommen til at besøge os, og eventuelt prøve at sidde med ved telefonen.

Kontakt gerne oversygeplejerske Lisbeth Bringgaard, tlf.: 23 46 02 11, e-mail: lisbeth.bringgaard@regionh.dk

Ansøgningsfrist: d. 22. juni 2023. Ansættelsessamtaler: d. 27. juni 2023. Ansættelse 1. august eller snarest muligt.

Sociale medier:

Se en video fra Giftlinjen her, som omhandler drugging i nattelivet.

Du kan læse mere på Giftlinjens hjemmeside.



Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der ikke har en dansk uddannelse, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med samme karakterkrav, som Sundhedsstyrelsen kræver af sundhedspersonale fra lande uden for EU, for at de kan få dansk autorisation.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gentofte Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Bispebjerg Hospital, Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 22-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=249963&DepartmentId=18511&MediaId=4714&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5847000

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet