SMK søger to kunsthistorikere til digital registrering af værker i Den Kongelige Kobberstiksamling

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

SMK søger to kunsthistorikere til digital registrering af værker i Den Kongelige Kobberstiksamling Med flere hundrede tusinde danske og udenlandske tegninger, grafiske blade og fotografier er Den Kongelige Kobberstiksamling landets største samling af kunst på papir. Samlingen, der oprindeligt var i de danske kongers eje, blev åbnet for offentligheden i 1843 og har siden 1896 været hjemmehørende i Statens Museum for Kunst i København. Samlingens værker strækker sig fra 1200-tallet og frem til i dag, og det er til en digital registrering af dette alsidige materiale, at der nu søges to medarbejdere.

Dit arbejde vil bestå i:

Indføring af stamdata i den fælles museale database, SARA, herunder inventarisering, bestemmelse af teknikker og billeders motiver samt identificering af de kunstnere, der står bag. Hertil fremsøgning og registrering af relevant litteratur. På længere sigt skal du desuden være med til at kvalitetssikre indtastede data.

Der er tale om en projektansættelse, hvor du vil indgå i et team, som de kommende år arbejder på at digitalisere samlingens beholdning af dansk og udenlandsk tegnekunst og grafik. Dit arbejde vil foregå i Kobberstiksamlingens studiesal i tæt dialog med samlingens inspektører og øvrige medarbejdere.

Kvalifikationer

Vi forventer, at du er uddannet kunsthistoriker (mag.art., cand.mag., cand.phil. eller tilsvarende), har kendskab til tegnekunstens og grafikkens terminologier og teknikker, gode IT-kundskaber og også gerne erfaring med digital registrering af kunst i SARA.

Det er en betingelse for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes, og at du kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen under ansættelsen.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Arbejdstiden er 37 timer ugentlig. Ansættelsesperioden for den ene stilling er 52 måneder, fra d. 1.9.2023 til d. 31.12.2025. Den anden stilling løber over 24 måneder, fra d. 1.1.2024 til d. 31.12.2025.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Ansøgning mv.

Du søger stillingen via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under "Jobs hos SMK" følger anvisningerne.

Anfør venligst, hvilken af de to stillinger, du søger, eller evt. begge.

Du bedes uploade ansøgning, CV, dokumentation for beståede eksaminer og evt. anden relevant dokumentation.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning mv. senest den 30. juli 2023.

Ansættelsessamtaler afholdes i uge 33.

Om SMK

SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Museets kerneopgaver er forskning, formidling og bevaring. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingens indhold, kan du kontakte Julie Foged Kristensen eller Claes Kofoed Christensen på tlf. 25 52 72 13 fra onsdag til fredag kl. 11.00-15.00.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingens indhold, kan du kontakte museumsinspektør Claes Kofoed Christensen på tlf. 25 52 72 13 fra onsdag til fredag kl. 11.00-15.00.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gentofte Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48, 1307 København K

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 30-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=170551&DepartmentId=7712&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5872674

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet