Socialrådgiver/socialformidler til Familie og Sundhed

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vi opnormerer i forbindelse med Barnets lov og vi søger derfor nye kollegaer til faste fuldtidsstillinger i henholdsvis vores Modtageteam, Børneteam, Ungeteam, samt Specialteam fra den 1. januar 2024

Er du socialrådgiver/socialformidler, brænder du for at arbejde med børn, unge og deres familier og vil du være en del af en velfungerende arbejdsplads i rivende udvikling? Så læs videre.

Om Børn og Familieafdelingen

I Gentofte kommune arbejder vi målrettet med at skabe de bedste betingelser for kommunens børn og unge. Børn og Families opgave er at understøtte børn og unge i alderen 0-22 år og deres familier, når de har et særligt behov for støtte og at sikre at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv, som deres jævnaldrende. Vi arbejder efter Lov om social service kap. 11, men vi er i afdelingen også ved at gøre klar til at implementere Barnets lov, der træder i kraft den 1. januar 2024 og som gør, at vi nu har mulighed for at opnormere med flere faste fuldtidsstillinger.

Afdelingen består af et Modtageteam, et Børneteam, et Ungeteam, et Specialteam, et Sikkerhedsplansteam, samt Familieplejen. Vi har et godt arbejdsmiljø i afdelingen, hvor der er plads til at vi både kan tage en god faglig diskussion, men også kan hygge os sammen. Vi er kendetegnet ved høje faglige forventninger til både os selv og vores samarbejdspartnere, og det er vigtigt for os at møde vores borgere med ordentlighed, empati og deres retssikkerhed for øje. Det gør vi blandt andet ved at holde os opdateret på den socialfaglige og juridiske udvikling og ved at arbejde ud fra metoden Styrket Borgerkontakt. Metoden bygger på hurtig og direkte kontakt med borgeren, anvendelse af grundlæggende mæglings-lignende teknikker, fokus på at lytte og være undersøgende sammen med borgeren, at være løsningsorienteret på sagen og indholdet, og ikke mindst på processen, samt fokus på andre elementer i klagen, end det rent formelle. I Specialteamet arbejdes der endvidere ud fra metoden Tættere på familien, der er den såkaldte Sverigesmodel på børnehandicapområdet. Metoden tager udgangspunkt i at lette trykket på rådgiverne i form af et mindre sagspres og at skabe bedre rammer for familierne ved at sætte mere tid af til den enkelte familie. Dette skaber en tydelig forbedring af kvaliteten af sagsbehandlingen og samarbejdsrelationerne mellem familierne og rådgiverne.

Om stillingerne

Modtageteamet

Vi er et team på 10 rådgivere, 1 familievejleder, 1 studentermedhjælper, 1 socialfaglig konsulent og 1 leder.

Modtageteamet er borgernes første møde med Børn og Familie og du vil derfor være med til at forsøge at etablere en god kontakt til forældre, børn og unge, samt vores samarbejdspartnerne. Efter modtagelse af en henvendelse eller en underretning, vil du skulle foretage en screening af om der er tale om en problemstilling, der ikke kræver yderligere afdækning, en problemstilling, der kræver yderligere afdækning, eller en problemstilling, der kræver en børnefaglig undersøgelse.

Du vil skulle indgå i en vagtordning, hvor vi skiftes til at have en 1. vagt og en 2. vagt. Når man har vagt, er den primære opgave at vurdere underretninger og at handle akut i sager, hvor der er behov for det.

Du vil også skulle arbejde som fremskudt socialrådgiver, da vi i Modtageteamet alle er tilknyttet nogle skoler og daginstitutioner sammen med en Familiekonsulent. I det fremskudte arbejde har vi til opgave at give skolen og daginstitutionens ledelse og personale sparring i forhold til bekymringer for børn og unge, deres behov for kontakt til andre faggrupper, samt hjælp til at skrive udtalelser og underretninger. Vi varetager også korterevarende forebyggende samtaleforløb med familier.

Børne- og Ungeteamet

I Børneteamet er vi et team på 8 rådgivere og i Ungeteamet er vi et team på 9 rådgivere. Børne- og Ungeteamet deler endvidere 1 studentermedhjælper, 1 socialfaglig konsulent og 1 leder.

Børneteamet arbejder primært med børn fra 0-12 år og Ungeteamet arbejder primært med unge i alderen 13-17 år, men også op til 22 år, hvis de har fået efterværn.

I begge teams vil du skulle udarbejde afdækninger, børnefaglige undersøgelser, barnets plan og helhedsorienterede planer i samarbejde med familien og det private- og professionelle netværk omkring dem, samt iværksætte støttende indsatser og følge op på disse. I Ungeteamet skal du endvidere tage stilling til om den unge skal støttes i overgangen til voksenlivet ved udarbejdelse af en ungeplan. Vi har et tæt samarbejde med de øvrige teams, Familieplejen, SSP og vores samarbejdspartnere.

Specialteamet

Vi er et team på 10 rådgivere, 1 studentermedhjælper, 1 socialfaglig konsulent og 1 leder.

I Specialteamet arbejder vi med børn og unge fra 0-17 år med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse og deres familier. Har de unge fået efterværn, arbejder vi med dem op til 22 år. Ligesom i Børne- og Ungeteamet vil du skulle udarbejde afdækninger, børnefaglige undersøgelser, barnets plan og helhedsorienterede planer i samarbejde med familien og det private- og professionelle netværk omkring dem, samt iværksætte støttende indsatser, følge op på disse og tage stilling til om den unge skal støttes i overgangen til voksenlivet ved udarbejdelse af en ungeplan.

I Specialteamet vil du endvidere skulle behandle ansøgninger og tage stilling til behovet for tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter, afløsning/aflastning, hjemmetræning, ledsagelse, samt børneterapi. Vi arbejder på at få administrativt personale til at hjælpe med beregningerne.

Vores forestillinger om dig

  • At du er uddannet socialrådgiver/formidler og at du brænder for arbejdet med børn, unge og deres familier – vi søger både efter nyuddannede og rådgivere med erfaring
  • At du er socialfagligt ambitiøs og at du vil bidrage til vores fortsatte udvikling i afdelingen
  • At du kan arbejde systematisk og inddragende med fokus på ressourcer og relationer
  • At du er en teamplayer med fokus på, hvordan du kan bidrage til teamet og afdelingen
  • At du er empatisk og løsningsfokuseret i mødet med borgerne, samarbejdspartnere og kollegaerne
  • At du kan lide at vi hele tiden tilpasser vores praksis, så det matcher vores borgeres behov og den socialfaglige udvikling

Derudover tilbyder vi

  • Mentorordning, faglig sparring og oplæring efter behov
  • Ekstern supervision
  • Flekstid
  • En nærværende ledelse, der er ambitiøs og har visioner for arbejdet i det enkelte team og Børn og Familie samlet
  • En lækker økologisk kantine

Praktisk info

  • Stillingerne er på 37 timer om ugen. Husk at angive hvilket team du ønsker at søge i
  • Ansøgningsfristen er mandag den 13. november 2023. Vi forventer at samtalerne afholdes snarest derefter
  • Upload cv og uddannelsesbevis
  • Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst


Hvis du har lyst til at hilse på os eller høre mere om stillingerne inden du sender en ansøgning, holder vi tirsdag den 7. november kl.11.30-12.30 et online møde via Teams. Du skal blot give os besked, så vi kan sende et link til dig.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gentofte Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Gentofte Kommune, Bernstorffsvej, 2920 Charlottenlund

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5932072

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet